De dieren

De ree

Ree

De reebok, als kleinste onder de hertachtigen, leeft alleen of in kleine groepjes. Hij voedt zich met boomknoppen, bladeren, fruit en braamstruiken.

Gekend als een asociaal dier, komt hij tijdens de dag nauwelijks tevoorschijnen en is enorm moeilijk te observeren. Hij heeft een bruine-vaalrode vacht in de lente en grijs-rossige kleur in de winter.

Het achterste gedeelte (billen) is wit van kleur. Op de leeftijd van één jaar draagt het mannetje een gewei, dat hij ieder jaar in november en december verliest, maar het nieuwe gewei groeit onmiddellijk terug tot in de maand maart.

Chevreuil

De draagtijd bij een reegeit duurt negen maand en een half. Het is een uitgestelde vruchtontwikkeling : d.w.z. dat de bevruchtte eicel van eind juli, begin augutus, slechts verder ontwikkeld wordt omstreeks half december.. In mei worden meestal twee jongen - of reekalfjes - geboren.