Pers

Drie jonge poolvossen nemen hun intrek in het Wildpark

Goed nieuws: nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen in het Wildpark! Het gaat om drie kleine poolvossen, twee mannetjes: Jackson en Tjarek, en een wijfje: Speedy. De jonge dieren zijn super nieuwsgierig en heel speels!

De nieuwkomers zijn de ambassadeurs van een iconische soort, dat slachtoffer is van de klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde, waardoor de rode vossen naar de Noordse contreien trekken, maar ook door het verdwijnen van de wolf, de natuurlijke vijand van de rode vos, neemt de populatie poolvossen in Scandinavië af. Het aantal rode vossen neemt daarentegen toe. Zij zijn immers sterker en vallen niet alleen de natuurlijke prooien van de poolvossen aan, maar jammer genoeg ook de poolvossen zelf.

De drie welpen zijn geboren op 10 mei 2018 in de zoo van Rijsel en zijn op 27 september 2018 in Han-sur-Lesse aangekomen. Sindsdien brengen ze hun dagen door met hun nieuwe leefgebied te verkennen, te spelen of de bezoekers gade te slaan die op de Bladerdakbrug wandelen. Hun terrein bevindt zich onder deze prachtige wandelbrug door de boomtoppen, die in het hoge gedeelte van het Park te vinden is aan het Wandelpad.

Poolvos

Contactpersoon pers:

Kim DE LESCLUZE
kdl@grotte-de-han.be
+32 (0)485 02 62 56

Download hieronder ons persbericht en hoge resolutiefoto's: