Het Wildpark

Een bijzondere flora


Wildemanskruid

Wildemanskruid (Pulsatilla vulgaris) bloeit in het begin van de lente op kalkgrasland. Het is een zeldzame soort die beschermd is in het Waalse Gewest. Deze bloem met een paarse kroon en gele meeldraden staat bekend als hulpzaam tegen migraine. Het is niettemin een zeer giftige plant. Ze kan een brandend gevoel in de keel, braken, duizeligheid en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Wildemanskruid

Jeneverstruik

Open, droge en warme zones zijn het domein van de jeneverstruik, één van de drie inlandse harsbomen. Deze heester met winterharde naalden werd vroeger gebruikt voor het roken van ham. De eetbare bessen worden gebruikt in de keuken.

Grote graslelie en Kalkaster

Op de meest schrale plaatsen groeien de Grote graslelie en de gele Kalkaster. Deze laatste sluiten op het einde van de zomer de weelderige bloei af van deze biotopen die zeldzaam zijn geworden in België.

De iep

De iep dichbij de afgrond van Belvaux

Je kunt in het Wildpark verschillende soorten van de iepenboom ontdekken zoals de gladde iep, de fladderiep en de bergiep. Aan de Afgrond van Belvaux zie je een prachtige fladderiep. Zijn leeftijd wordt geschat op meer dan 300 jaar en zijn omtrek bedraagt 6,27 meter! Deze boom werd opgenomen in de atlas met bijzondere bomen van Wallonië. En nog een kenmerk: de stam is hol. Leuk om verstoppertje te spelen!