De dieren

Het bosrendier

Het bosrendier is een achterneef van het semi-gedomesticeerde rendier. 

Renne des forêts

Tijdens de lente trekken de vrouwtjes zich terug naar een rustige en veilige schuilplek om er te bevallen. De eerste weken na de geboorte leven de moeder en het kleintje vredevol samen en communiceren ze via zacht gegrom. 

Tijdens de herfst beginnen de mannetjes te vechten met elkaar. De overwinnende mannetjes mogen dan tijdens de bronstperiode leider worden van de kudde vrouwtjes, met hun kleintjes van dit jaar en die van één jaar oud. 

De bosrendieren zijn vandaag in gevaar, omdat ze zich langzaam voortplanten en de overlijdensfactoren zich vermenigvuldigen...