Pers

Nieuw: het Wildpark van de Grotten nu ook te voet te bezoeken!

In juli 2014 opent onze Wildpark van 250 ha pure natuur groots voor u: een wandelpad met een afstand van 2 tot 5km zal een bezoek te voet door het hele reservaat, in de nabijheid van wilde dieren, mogelijk maken.

Nieuw wandelpad: een ongekend bezoek, 100% natuurlijk!

Het pad volgt een deel van de oude panoramische route van de honderdjarige tram die ooit bezoekers tot bij de ingang van de grot nam. Eenmaal aangekomen in Tivoli zullen de wandelaars de Gouffre de Belvaux passeren om zo vervolgens op hun eigen tempo de weidse vlaktes te ontdekken. Op elk moment van de rit kunnen bezoekers de safaricar nemen en zo de tour voltooien met een voertuig. Langs het voetpad, met een totale lengte van vijf kilometer, kunnen bezoekers verschillende soorten uit de Europese fauna observeren. Onder hen: rendieren, wilde zwijnen, uilen, wolven, Przewalski-paarden, wilde katten, lynxen, herten, tarpans, runderen, ezels van Poitou, en de prachtige bruine beren. En sinds het voorjaar zijn de marmottenen toegevoegd aan het nu heel interessante parcours. Daarnaast zullen de bezoekers genieten van een prachtig landschap met inbegrip van de Chavée, de oude vallei van de Lesse. Gedurende de hele tocht zullen natuurgidsen of zelfs verzorgers u begeleiden aan de hand van animaties of voedingensessies. In lijn met ons beleid van het onderwijs, zal dit het publieke bewustzijn over het belang van in het wild levende dieren in onze regio's en hun rol in onze ecosystemen helpen.

 

Voor het gemak van de bezoekers zijn er op verschillende locaties observatieposten evenals picknick-en rustplaatsen gebouwd. Een bergpas geeft ook een mooi panorama om het wild op de vlakten waar te nemen.

 

De inhuldiging op 6 juli gaf ook de mogelijkheid om een nieuwe soort te verwelkomen; vier ooievaars afkomstig uit Hunawihr in de Elzas. Intussen vervolgt het Wildpark meer dan ooit haar missie van behoud en herintroductie van bedreigde soorten. In dit verband verwelkomen wij en nemen we deel aan het fokken van de Europese bizon, het Przewalski-paard of gereconstrueerde soorten zoals de oeros en tarpan. Zo hebben we recent nog twee Europese bizon overgedragen aan Roemenië waar ze deelnemen aan een programma van het herintroduceren in het wild op een grondgebied verlaten door de landbouw.

het Wildpark van de Grotten nu ook te voet te bezoeken!