Nieuws

De Europese oehoe op vrije en natuurlijke wijze aanwezig in het Wildpark: Operatie “Tagging”

15/05/2015

De Europese oehoe op vrije en natuurlijke wijze aanwezig in het Wildpark: Operatie “Tagging”  In het hart van het Wildpark van het domein, gelegen op een klif, nestelt een oehoe familie. Op donderdag 14 mei zijn enkele ornithologen van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen naar beneden afgedaald om het nest te bereiken en de drie kuikens te taggen en te identificeren. Dankzij deze tag zal het Instituut de toekomstige bewegingen van deze zeldzame soort observeren. In België zijn er slechts honderd paren van deze prachtige uilensoort. Het Domein van de Grotten van Han heeft net dat beetje geluk dat één van deze paren ervoor gekozen hebben om zich daar te vestigen. Het beschermen van de Europese flora en fauna is een van de belangrijkste missies/doelstellingen van de Grotten van Han. Het Wildpark huist meer dan 500 dieren in het Wildpark waarvan er vele  verschillende soorten reeds natuurlijk aanwezig waren zoals vossen en dassen maar ook enkele zeldzame vogels als de raaf en de oehoe. Deze grote roofvogel is een nachtdier, het is dus zeer moeilijk te observeren in het wild. Maar weet dat je ze van dichtbij kunt bewonderen in een volière van ons Wildpark.

In het hart van het Wildpark van het domein, gelegen op een klif, nestelt een oehoe familie. Op donderdag 14 mei zijn enkele ornithologen van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen naar beneden afgedaald om het nest te bereiken en de drie kuikens te taggen en te identificeren. Dankzij deze tag zal het Instituut de toekomstige bewegingen van deze zeldzame soort observeren.

In België zijn er slechts honderd paren van deze prachtige uilensoort. Het Domein van de Grotten van Han heeft net dat beetje geluk dat één van deze paren ervoor gekozen hebben om zich daar te vestigen.

Het beschermen van de Europese flora en fauna is een van de belangrijkste missies/doelstellingen van de Grotten van Han. Het Wildpark huist meer dan 500 dieren in het Wildpark waarvan er vele  verschillende soorten reeds natuurlijk aanwezig waren zoals vossen en dassen maar ook enkele zeldzame vogels als de raaf en de oehoe.

Deze grote roofvogel is een nachtdier, het is dus zeer moeilijk te observeren in het wild. Maar weet dat je ze van dichtbij kunt bewonderen in een volière van ons Wildpark.

Operatie “Tagging”

Operatie “Tagging”