Nieuws

Het Wildpark is in 2 categorieën genomineerd voor de Zoosite Awards 2014!

09/04/2014

Sinds 2007 belonen de Zoosite Awards jaarlijks het werk van het zoo personeel in de Benelux. Zij die elk jaar, steeds met het hoogste respect voor het dierenwelzijn, innoveren om de bezoekerservaring steeds te verbeteren.

Dit jaar is het Wildpark genomineerd in 2 categorieën. Voor de categorie mooiste nieuwe dierenverblijf voor een dierentuin lid van EAZA, werd het nieuwe rendierenverblijf op het kalkgrasland geselecteerd.

Les rennes dans leur espace de vie

Wij zijn ook in de running voor de Award Leukste geboorte van een zoogdier in een dierentuin lid van EAZA. Dit voor de geboorte van een bizon na de herintroductie in het wild van Araneta, een bizon van het Wildpark. Met een populatie van slechts 3000 individuen is de Europese Bizon (niet te verwarren met zijn Amerikaanse neef) een zeer bedreigde diersoort.

Bison d'Europe de la Réserve

Deze geboorte vond plaats niet erg ver van ons, in de Duitse regio Siegen. Deze geboorte toont nogmaals aan dat deze kudde gezond is en zich goed heeft kunnen aanpassen aan hun totale vrijheid. Enkele maanden na hun vrijlating beviel Araneta van een kleine en helemaal gezonde bizon. Dit is de eerste geboorte van een bizon in West-Europa na meer dan 400 jaar van afwezigheid.

Deze laatste nominatie is een enorme opsteker en een grote aanmoediging voor het personeel van het reservaat. Zij nemen de bescherming en de herintroductie van deze zeer bedreigde diersoort zeer ter harte.

Jullie hebben tot 20 April om online te stemmen en onze nominaties te helpen verzilveren: http://www.zoosite.nl/site/awards/2014/stemformulier