Nieuws

Invasie van kunstenaars op het Domein

10/05/2018

Ontdek de natuur door de ogen van kunstenaars! Hout-, steen- of metaalbewerkers, schilders... van heinde en verre komen ze dit jaar bijeen om in het Wildpark de schoonheid van de natuur te vieren met prachtige kunstwerken. 

Het Wildpark heeft net een beeldhouwer die werkt met steen verwelkomd: Philippe Leonard. Van jongs af aan is hij al geboeid door de natuur en de mineralenwereld. Met zijn kunst probeert hij een brug te maken tussen het Stenenrijk en het Mensenrijk... Hierin is hij constant op zoek naar een evenwicht tussen wat de materie hem instinctief aanreikt en de logica van de gewenste vormen. Op verschillende plekken in het Wildpark zullen zijn magische voorstellingen in natuurlijke rotsformaties tevoorschijn komen en spreken tot je verbeelding. 

In maart heeft het Domein het plezier gehad Willy Niodo te verwelkomen, een beeldhouwer die vanuit ruwe houtstronken de meest prachtige voorstellingen tevoorschijn tovert met een kettingzaag. Met veel gevoel en precisie bevrijdt hij de dieren uit de boomstronk en brengt hen tot leven. Anderhalve maand lang heeft hij gewerkt aan verschillende sculpturen, waarvan er 4 te vinden zijn in het Wildpark: een gier, een sneeuwuil, een kerkuil en een eekhoorn.

Deze zomer heeft de Tearoom "La Verrière" hoog bezoek in de vorm van Lincoln, een enorme beer van 3 meter hoog en 1 000 kilo zwaar, geheel en al gemaakt van staal. Ieder haartje is afzonderlijk gemaakt... In dit kunstwerk zitten minstens 1 000 manuren! Een prachtige creatie van de BVBA Ferronnerie Demoulin.

Aan de uitgang van de Grot, in het restaurant "Le Pavillon", word je vanaf nu verwelkomd door een levensgrote beer en op het dak van het restaurant houden twee arenden de wacht. Wederom prachtige creaties van Willy Niodo! En op het terras kun je genieten van een prachtig fresco op hout van Gedeon Horvath. Deze schildering van 2 bij 12 meter is geïnspireerd op oude toeristische affiches van het begin van de 20e eeuw. De scene die je kunt aanschouwen toont toeristen in de jaren 1900 bij de Trou de Han, aan de uitgang van de Grot.