Nieuws

Vier schattige poolwolfbaby’s op het Domein van de Grotten van Han!

27/05/2019

Geweldig nieuws uit het Wildpark van Han-sur-Lesse. Vier poolwolfpups  werden een paar weken geleden geboren. De roedel stelt het uitstekend, en de kleintjes verkennen vrolijk de wereld om zich heen!

Louveteaux arctiques

Vorig jaar werden we verblijd met één pupje, Greya, die door de jonge mama Keysa met veel liefde en geduld werd grootgebracht. Greya is nu een trotse grote zus van vier wollige bolletjes en omringt haar twee kleine zusjes en twee broertjes met evenveel liefde als haar mama. De pups hebben voorlopig nog geen naam.

Babyboom in het Wildpark

De ene babyborrel na de andere volgt zich op in het Wildpark: in de vallei van de bizons beviel  Sparion van een gezond bizonkalfje, twee pluizige rendiertjes vrolijken het rendierverblijf op en verschillende snoezige oerosjes, przewalskiveulens, hertenkalfjes, everzwijnbiggetjes en moeflonlammetjes zorgen voor veel “oohs” en “aahs”!

Diep verdoken in hun hol

16 mei was een belangrijke dag voor onze Parkrangers. Dit was hét moment om de 4 pups van 14 dagen oud te gaan ontdekken in hun hol. Geen sinecure! De gang dat naar het nest leidt is namelijk zo smal dat onze (gelukkig erg slanke) Rangermeisjes zich letterlijk in alle kanten hebben moeten wringen. Een speleoavontuur is er niks tegen! Uiteindelijk zijn de kleintjes met succes onderzocht, gevaccineerd en gechipt. Ze bevinden zich allemaal in perfecte gezondheid. Eerst nog een grondige inspectie van de dierenarts en daarna snel weer terug naar het veilige nest bij mama en de rest van de roedel! 

Ontdek de poolwolfjes in deze video!