Nieuws

Vraag ons Programma aan!

18/03/2014

Voor elk wat wils! Wij stellen u graag onze speciale bezoeken aan De Grot en/of Het Wildpark voor. Deze uitzonderlijke evenementen vinden plaats elke zaterdagavond van mei tot oktober alsook alle vrijdagen in juli en augustus.

Ontdek de ANDERE KANT van de Grot; Tijdens deze bezoeken met een wetenschappelijker karakter, start je in een kleine groep aan de ontdekking van de onderaardse wereld zoals je ze nog nooit gezien hebt. Verlaat de platgetreden paden en herleef de avonturen van de allereerste ontdekkingsreizigers van de Grot. Ontdek de ondergrondse fauna & flora die de Grot huisvest, of proef van de intimiteit van de Grotten van Han.

In de voetsporen van de ontdekker

Laten we zeker de « Bezoeken zoals vroeger » niet vergeten die je toelaten met de fakkel in de hand de ontdekking van de ondergrondse wereld te herbeleven zoals de allereerste bezoekers.

De Nocturnes van de Grot doen oproep aan uw zintuigen. Luister naar het trillen van het gewelf door de betoverende stemmen van de zangers of de dwarsfluit. In gezelschap van een vertelster, beleef je de avonturen van Guëwenn in het hart van de aarde.

De liefhebbers van ons Wildpark zijn we zeker niet vergeten; Tijdens onze SCHEMERBEZOEKEN van het Wildpark kunnen zij, vanaf het voorjaar, het Wildpark in exclusiviteit bezoeken en zich de geheimen laten onthullen van de roofdieren. Voor de roofvogels kan dit vanaf de zomerschemeringen.

Wilt u deze bevoorrechte momenten vereeuwigen? In de vroege ochtend, voor de aankomst van bezoekers, openen wij het Wildpark voor de jagers … de fotojagers welteverstaan.

Of word acteur, en help ons de moordenaar te ontmaskeren van de pelsjager wiens lichaam levenloos gevonden werd in het Wildpark.

De durvers onder jullie kunnen deelnemen aan onze Halloween wandeltocht in het hart van het woud van Boine, waar de kwade krachten zijn losgekomen. Dit jaar is er zelfs een extra bezoek per avond toegevoegd om 19h40 voor nog meer huivering.

We vergeten zeker de fijnproevers niet die al wandelend op verschillende haltes in het reservaat de diverse streekspecialiteiten kunnen degusteren.

Beleef de intimiteit van onze kudde tijdens het bijwonen van het burlen van het Hert. Tijdens de bronstperiode stellen onze mannetjes hun vecht kunsten en beste kreten tentoon, dit alles van zeer dichtbij te volgen.

Op 9 en 10 augustus wordt het Wildpark binnengevallen door mensen rechtstreeks uit de Prehistorie. Zij nodigen onze bezoekers uit om deel te nemen aan de dagdagelijkse taken van toen : vuursteen bewerken, brons gieten, weefkunst, pottenbakkerij, vuur maken,…

In 2014 is het Domein ook de partner van verscheidene grote evenementen. Enkele opmerkelijke zijn: de RTL Kidz Village op 4 mei, de Luchtballonhappening van 29 mei tot 1 juni en de nacht van 31 mei. Tot slot zijn wij ook blij om de 3e editie van de 10km van de Grotten te verwelkomen; ondersteund door Justine Henin ten voordele van haar organisatie Justine for Kids.