Pers

Origin, ‘s werelds meest indrukwekkende ondergrondse spektakel!

Vanaf deze zomer wacht de bezoekers van de beroemde Grotten van Han een grote verrassing. In de Wapenzaal, in het hart van de Grot, wordt « Origin » gelanceerd, een gloednieuw klank- en lichtspektakel van Luc PETIT. Deze bekende podiumkunstenaar werkte spektakels uit voor onder meer Franco Dragone en Disney. 

Dankzij de volledig nieuwe ledverlichting ontsluieren de Grotten zich dit jaar als nooit tevoren. Je komt er terecht in een betoverde en magische ondergrondse wereld. In het midden van de Grot bevindt zich de indrukwekkende Wapenzaal, deze zal vanaf deze zomer gehuld worden in de schijnwerpers van een nieuwe klank- en lichtshow. Hiervoor worden de nieuwste technologieën van video-mapping en lasers gebruikt.

Voor het uitwerken van dit grandioze klank- en lichtspektakel heeft het Domein van de Grotten van Han een beroep gedaan op de beroemde spektakelmaker Luc PETIT. Deze goochelaar van de podiumkunsten combineert alle disciplines en gebruikt daarbij de meest innovatieve technologieën om bij elke show een verrassende sfeer te creëren. 

Een reis doorheen de tijd naar de oorsprong van alles

Het Domein van de Grotten van Han ligt in het hart van een ongerept natuurgebied. Je vindt er sporen terug van de geschiedenis van onze wereld. De rotsen werden door de eeuwen heen gebeeldhouwd door het water, de grotten herbergen mysterieuze galerijen en majestueuze zalen. De fossielen op de muren zijn een herinnering aan de tropische oceaan die er ooit was… "Origin" vertelt dit verhaal en dompelt de bezoeker onder in een opeenvolging van verschillende magische werelden die doen terugdenken aan de oorsprong van onze wereld en de Grot, van de big bang tot aan de lokroep van het heelal, via de onderzeese wereld en het planten- en dierenrijk…

Deze volledig nieuwe show is geïntegreerd in het normale bezoek aan de Grot van Han.

Contactpersoon:

Kim DE LESCLUZE 
+32 (0)84 37 01 62 
kdl@grotte-de-han.be

Download hieronder hoge resolutie foto's: