De dieren

De moeflon

De moeflon

De moeflon is een wild schaap, momenteel nog in het wild terug te vinden in Corsica, Sardinië en Spanje. Bij ons werd er een soort ingevoerd voor de jacht. In de regio van de Semois kun je nog enkele wilde kuddes terugvinden.  

De moeflon leeft in kuddes aan de randen van bossen. De oude dieren leven in afgezonderde kleine groepen. De vacht van de moeflon is rosbruin. Het mannetje, de ram, heeft een lange witte plek op de flanken en op het achterste deel. Hij draagt lange gebogen horens die erg gekruld zijn. De moeflon voedt zich met gras, mos, boomknoppen, schors, fruit...

De moeflon

Het wijfjesschaap zet, na 5 maanden draagtijd, één of twee lammetjes op de wereld. Deze worden meestal eind maart en tot begin mei geboren. In de bronsttijd leveren de mannetjes hevige, maar nooit dodelijke gevechten door elkaar met de horens te bekampen.