Welkom op het Domein van de Grotten van Han

 

Hanlloween in het Domein van de Grotten van Han

In het dorpje Han-sur-Lesse, de toegangspoort tot de Ardennen, op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. De afgelopen 250 jaar mocht de Grot van Han zich verheugen op 20 miljoen bezoekers. Zij verdient terecht de drie sterren die de groene Michelingids haar toekent.

Op het massief boven de Grot en in de oude, droge vallei van de Lesse, ligt een park van 250 hectare ongerepte natuur. Daar bevindt zich het Wildpark waar u de fauna van onze streken in haar natuurlijke omgeving kunt waarnemen.

Meer informatie

Het Wildpark als draaischijf voor het behoud en de herintroductie van bedreigde diersoorten

Onlangs vertrokken 2 Europese bizons uit het Wildpark in Han-sur-Lesse op weg naar Roemenië. Daar zullen zij deel uitmaken van een herintroductie project gecoördineerd door Rewilding Europe.

Het vervolg lezen

Opening van het nieuwe natuurpad doorheen het hele Wildpark

Goed nieuws voor de wandelaars en de trouwe bezoekers van het wandelpad: binnenkort kunnen jullie ook de vlaktes van het Wildpark zelfstandig te voet beleven.

Het vervolg lezen
+ news