Welkom op het Domein van de Grotten van Han

 

Het Natuurpad : Vanaf juli bezoek het Wildpark ook te voet

In het dorpje Han-sur-Lesse, de toegangspoort tot de Ardennen, op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. De afgelopen 250 jaar mocht de Grot van Han zich verheugen op 20 miljoen bezoekers. Zij verdient terecht de drie sterren die de groene Michelingids haar toekent.

Op het massief boven de Grot en in de oude, droge vallei van de Lesse, ligt een park van 250 hectare ongerepte natuur. Daar bevindt zich het Wildpark waar u de fauna van onze streken in haar natuurlijke omgeving kunt waarnemen.

Meer informatie

Het Wildpark als draaischijf voor het behoud en de herintroductie van bedreigde diersoorten

Onlangs vertrokken 2 Europese bizons uit het Wildpark in Han-sur-Lesse op weg naar Roemenië. Daar zullen zij deel uitmaken van een herintroductie project gecoördineerd door Rewilding Europe.

Het vervolg lezen

Opening van het nieuwe natuurpad doorheen het hele Wildpark

Goed nieuws voor de wandelaars en de trouwe bezoekers van het wandelpad: binnenkort kunnen jullie ook de vlaktes van het Wildpark zelfstandig te voet beleven.

Het vervolg lezen

Het Wildpark is in 2 categorieën genomineerd voor de Zoosite Awards 2014!

Voor zij die het Domein van de Grotten van Han naar de overwinning willen stemmen, de stembussen zijn open tot 20 April! Wij zijn genomineerd in de categorieën: het mooiste nieuwe verblijf en de leukste geboorte.

Het vervolg lezen

4 zonnen voor de Grot van Lorette

De Grot van Lorette, het kleine zusje van de Grotten van Han, is gelegen in Rochefort en wordt binnenkort bekroond met het label 4 zonnen door het CgT, maar wat betekent dit precies?

Het vervolg lezen

Vraag ons Programma aan!

Het programma met onze animaties en speciale bezoeken in het Domein van de Grotten van Han is gearriveerd ! Dit jaar zal het Domein opnieuw trouw zijn aan zijn slogan ; er gaat heel wat gebeuren in het Domein van de Grotten van Han !

Het vervolg lezen
+ news