Nieuws

WAOEWWW PROMO!!!

Geniet van WAOEWWW prijzen voor de start van het nieuwe seizoen 2020!

Het vervolg lezen

Een magische winteruitstap op het Domein van de Grotten van Han!

Kom de wilde dieren bewonderen die rondlopen in hun mooiste wintervacht en duik dan in het hart van de aarde, en ontdek er de magie van de ondergrondse wereld in de Grot van Han!

Het vervolg lezen

Beleef de magie van het burlen van de herten!

Kom het adembenemende liefdesritueel van de Koning van het Woud beleven op het Domein van de Grotten van Han en ontdek de idyllische landschappen met duizend en één kleuren van de nazomer en de vroege herfst!

Het vervolg lezen

Björn, Olof en Jojo in het Berenbos

Het is zo ver, onze 3 jonge beren zijn eindelijk helemaal los in hun grote Berenbos! Spelen, klimmen, zwemmen… het is duidelijk dat ze zich helemaal thuis voelen!

Het vervolg lezen

De regel van 3s speurtocht op het Domein!

Ontrafel samen met Dries, Roos en Hassan het geheim van de Grotten en help hen om het Wildpark uit de handen van Libelula te houden!

Het vervolg lezen

Ontdek de speciale bezoeken van het Domein!

Er valt altijd iets te beleven op het Domein van de Grotten van Han! Om de Grot te ontdekken met andere ogen of om een nieuwe ervaring te beleven in het Wildpark, kun je deelnemen aan onze speciale bezoeken die het hele jaar georganiseerd worden.

Het vervolg lezen

Weekend van de Smaak

Dit jaar organiseert het Domein van de Grotten van Han haar eerste “Weekend van de smaak” op 8, 9 en 10 juni, in het idyllische kader aan de uitgang van de Grot.

Het vervolg lezen

Vier schattige poolwolfbaby’s op het Domein van de Grotten van Han!

Geweldig nieuws uit het Wildpark van Han-sur-Lesse. Vier poolwolfpups werden een paar weken geleden geboren. De roedel stelt het uitstekend, en de kleintjes verkennen vrolijk de wereld om zich heen!

Het vervolg lezen

Grote avonturen beginnen klein, welkom nieuwe baby op het Domein!

Wat een leuke verrassing! Vorige woensdag, op 24 april, werd een kleine Europese bizon geboren op het Domein van de Grotten van Han. De dreumes verkeert in uitstekende gezondheid en huppelt al vrolijk rond naast zijn mama!

Het vervolg lezen

Drie jonge poolvossen nemen hun intrek in het Wildpark

Goed nieuws: nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen in het Wildpark! Het gaat om drie kleine poolvossen, twee mannetjes: Jackson en Népal, en een vrouwtje: Speedy. De jonge dieren zijn super nieuwsgierig en heel speels!

Het vervolg lezen

Het Domein ontwaakt!

Terwijl we heerlijk zitten te genieten van de eerste zonnestralen is op het Domein iedereen al druk in de weer om de grote heropening voor te bereiden... Kom vanaf 23/02 weer genieten van de wonderen van de natuur!

Het vervolg lezen

Beleef magie van Hanlloween op het Domein!

Een spookachtige grot, wilde beesten... Alles kan je hier overkomen! Van 27 oktober t.e.m. 4 november.

Het vervolg lezen

De nieuwe televisieserie H.A.N. (Hommes ● Animaux ● Nature)

Ga mee op avontuur met de Rangers van het Domein in de nieuwe Franstalige serie H.A.N. (Hommes ● Animaux ● Nature)!

Het vervolg lezen

"Origin", de nieuwe klank- en lichtshow in het hart van de Grot

Vanaf 1 juli neemt een zinnenstrelende klank- en lichtshow je met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën mee in een opeenvolging van magische werelden.

Het vervolg lezen

Invasie van kunstenaars op het Domein

Ontdek de natuur door de ogen van kunstenaars! Hout-, steen- of metaalbewerkers, schilders... van heinde en verre komen ze dit jaar bijeen om in het Wildpark de schoonheid van de natuur te vieren met prachtige kunstwerken.

Het vervolg lezen

Montgolfiades in Han

Veertig luchtballonnen afkomstig uit België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland zullen van 10 tot 13 mei opstijgen in het "Dry Hamptay" plein in Han. Kom van dit kleurrijke spektakel genieten!

Het vervolg lezen

Het Domein in het hart van het eerste UNESCO Geopark in België

Goed nieuws voor het Domein van de Grotten van Han! Het Famenne-Ardenne Geopark, waar het Domein het hart van is, is erkend als het eerste UNESCO Geopark van België!

Het vervolg lezen

Een prachtige verrassing bij de poolwolven!

Keysa heeft juist haar eerste nest ter wereld gebracht!

Het vervolg lezen

Nieuwe bijzondere overnachting: de Tree Tents

Breng de nacht door tussen de bomen, in het hart van het Wildpark!

Het vervolg lezen

Aprilkorting voor het Parcours Speleo!

Geniet van onze aprilkorting voor het Parcours Speleo en koop je volwasseneticket online voor maar € 15 i.p.v. € 20!

Het vervolg lezen

Lantaarnfestival in de Grot

Kom op 3 maart de Grot van Han ontdekken in de kleuren van China! Gratis bezoek met op het programma traditionele dans en muziek, en een opstijging van lantaarns in de grootste zaal van de Grot!

Het vervolg lezen

Laureaat Trends Gazellen 2018!

Op woensdag 21 februari 2018 heeft het Domein van de Grotten van Han de prijs gewonnen van Trends Gazelle voor de provincie Namen, in de categorie van de middelgrote bedrijven!

Het vervolg lezen

Nieuw: korting voor gehandicapten

Vanaf dit jaar hebben gehandicapten recht op 10 % korting op onze basisproducten (PassHan, Grot en Wildpark), op vertoon van de gloednieuwe "European Disability Card"!

Het vervolg lezen

Genomineerd voor de Diamond ThemePark Awards 2018!

De Diamond Themepark Awards gaan weer van start! Help ons om in 2018 weer in de prijzen te vallen!

Het vervolg lezen

WAOEWW PROMO!

Tot 9 februari 2018 koopt u het PassHan online aan € 21 i.p.v. € 30 voor volwassenen en aan € 15 i.p.v. € 21 voor kinderen!

Het vervolg lezen

Op zoektocht naar het laatste wilde paardenras

Een reis van 10.000 kilometer op zoek naar Przewalskipaarden, in het kader van een project voor de herintroductie van deze wilde paarden in hun oorspronkelijke leefomgeving!

Het vervolg lezen

Wintervreugde in het Domein van de Grotten van Han!

De dagen worden kouder en kouder, het bos heeft haar ijsmantel al aan en de rendieren maken zich klaar voor hun jaarlijkse grote reis... Geen twijfel mogelijk: de winterfeesten komen eraan!

Het vervolg lezen

Een Gold Pass abonnement onder de kerstboom!

De feestdagen komen dichterbij! Zoek je nog cadeautjes voor onder de kerstboom? Dan is een Gold Pass abonnement voor het Domein van de Grotten van Han (Grot + Wildpark) misschien wel iets voor jou? Koop het nog dit jaar aan het tarief van 2017!

Het vervolg lezen

Het Domein in de kleuren van Hanlloween!

Kom de magie van HANLLOWEEN beleven: van 28 oktober tot en met 5 november in het Domein van de Grotten van Han.

Het vervolg lezen

De wereld van het hout: tentoonstelling Wood Inspirations

​Kom, van 23/09 tot 01/10, de tentoonstelling van Wood Inspirations van ontdekken: een boeiende ontmoeting rond het hout, design en innovatie.

Het vervolg lezen

Betoverende stemmen in de Grot

Verken de zalen en galerijen van de Grot en laat u meeslepen door de betoverende stemmen van getalenteerde zangeressen...

Het vervolg lezen

De magie van de nazomer in Han!

Beleef de magie van de nazomer in het Domein van de Grotten van Han: prachtige landschappen en het adembenemende ritueel van de Koning van het Woud: het burlen van de herten.

Het vervolg lezen

Beleef de Grot van Han zoals in 1900

Treed, met een fakkel in je hand, in de voetsporen van de eerste bezoekers... een magische belevenis!

Het vervolg lezen

Verlenging van het 4D-spektakel "Een Nacht in de Grot" tot en met 27/08!

Wegens het grote succes wordt het 4D-spektakel "Een Nacht in de Grot" verlengd tot en met 27/08!

Het vervolg lezen

To bee or not to bee

Deze tentoonstelling brengt de mogelijke redenen van de huidige noodstaat voor de bijen in beeld, zoals het verlies aan biodiversiteit, en de nefaste effecten van monoculturen en pesticides.

Het vervolg lezen

Nieuw diersoort: de poolwolf!

Dit jaar zal het Domein van de Grotten van Han een roedel poolwolven verwelkomen. 2 mannetjes zullen begin maart uit Denemarken toekomen. Een vrouwtje, uit een park in Frankrijk, zal hen enkele weken later vervoegen.

Het vervolg lezen

WAOEWW PROMO

Vanaf 8 januari tot en met 24 februari 2017 koopt u het PassHan online aan 19,90 € ipv 29 € voor volwassenen en 16€ in plaats van 20 € voor kinderen.

Het vervolg lezen

Zij danken jullie !!

Dankzij jullie kostbare giftes hebben dertien paarden van het ras « tarpan de Heck » van ons wildpark een leven in het wild gevonden in Spanje.

Het vervolg lezen

‘Beestige Dag’ op het Domein!

Zondag 30 oktober nodigt het WWF u uit voor zijn ‘Beestige Dag’ op het Domein! Tal van animaties worden aangeboden langs het wandelpad van het Wildpark. Maar opgelet: het is Halloween en er zitten ook angstaanjagende dieren verborgen in het park…

Het vervolg lezen

De Pokémons bij het Domein

De Pokémons kunt u ook vinden bij het Domein de Grotten van Han! Welke heeft u ontdekt tijdens uw bezoek? ‪ Aarzel niet om uw foto's te delen... Pokemon aux Grottes de HanClick and drag to move

Het vervolg lezen

Evenement: 30 miljoen bezoekers

Op zondag 5 juni 2016 organiseert het Domein van de Grotten van Han een feestelijke dag vol met animaties, om de kaap van 30 miljoen bezoekers te vieren!

Het vervolg lezen

Een schitterend cadeau voor Willy en Marlène!

Tijdens de lente van 2016 zal het Domein van de Grotten van Han een groot stuk bos openstellen voor onze twee beren, waar zij voluit kunnen gaan spelen, verstoppen, graven, een siësta houden onder de bomen,…

Het vervolg lezen

NIEUW: Han’s smartphone app voor klein en groot

Ontdek onze nieuwe smartphone app: een innovatieve en leuke manier om al lerend een bezoek aan het Wildpark te brengen.

Het vervolg lezen

Ter hulp van de gieren

We hebben 5 vale gieren uit Andalusië vrijgelaten in hun nieuwe ruimte, na een laatste gezondheidsbeoordeling. De Grotten van Han verheugen zich dan ook om u deze schitterende kolonie van acht vogels voor te stellen

Het vervolg lezen

NIEUW : Ontdek de bladerdakbrug op 5 meter hoogte!

Ontdek nu de bladerdakbrug in het wildpark: een fantastisch circuit in de bomen.

Het vervolg lezen

​De bizon in het wild dankzij het Domein van de Grotten van Han!

Op woensdag 10 juni 2015 verlaten zes bizons het Wildpark van de Grotten van Han om zich bij een kudde in hun natuurlijke omgeving in Roemenië te voegen. De bizons zullen de kudde die vorig jaar gecreëerd werd versterken.

Het vervolg lezen

De Europese oehoe op vrije en natuurlijke wijze aanwezig in het Wildpark: Operatie “Tagging”

In het hart van het Wildpark van het domein, gelegen op een klif, nestelt een oehoe familie.

Het vervolg lezen

Verkozen tot BESTE WILDLIFE DIERENPARK VAN BELGIË

We zijn gelukkig u te kunnen aankondigen dat het Wildpark van het Domein van de grotten van Han uitgeroepen is tot «BESTE WILDLIFE DIERENPARK VAN BELGIË» op het Diamond Themepark Awards 2015.

Het vervolg lezen

Nieuw : wordt Ranger in ons dierenpark !

Een unieke ervaring in een prachtige omgeving, dit om de roeping te stimuleren. Wordt verzorger in ons dierenpark: tellen, observeren en voederen van de dieren onder bevoorrechte omstandigheden.

Het vervolg lezen

Het Wildpark als draaischijf voor het behoud en de herintroductie van bedreigde diersoorten

Onlangs vertrokken 2 Europese bizons uit het Wildpark in Han-sur-Lesse op weg naar Roemenië. Daar zullen zij deel uitmaken van een herintroductie project gecoördineerd door Rewilding Europe.

Het vervolg lezen

Opening van het nieuwe natuurpad doorheen het hele Wildpark

Goed nieuws voor de wandelaars en de trouwe bezoekers van het wandelpad: binnenkort kunnen jullie ook de vlaktes van het Wildpark zelfstandig te voet beleven.

Het vervolg lezen

Het Wildpark is in 2 categorieën genomineerd voor de Zoosite Awards 2014!

Voor zij die het Domein van de Grotten van Han naar de overwinning willen stemmen, de stembussen zijn open tot 20 April! Wij zijn genomineerd in de categorieën: het mooiste nieuwe verblijf en de leukste geboorte.

Het vervolg lezen

4 zonnen voor de Grot van Lorette

De Grot van Lorette, het kleine zusje van de Grotten van Han, is gelegen in Rochefort en wordt binnenkort bekroond met het label 4 zonnen door het CgT, maar wat betekent dit precies?

Het vervolg lezen

Vraag ons Programma aan!

Het programma met onze animaties en speciale bezoeken in het Domein van de Grotten van Han is gearriveerd ! Dit jaar zal het Domein opnieuw trouw zijn aan zijn slogan ; er gaat heel wat gebeuren in het Domein van de Grotten van Han !

Het vervolg lezen

Oma in de kijker !

Op 2 maart is het grootmoederdag, en dat mag gevierd worden!

Het vervolg lezen

Madonna heeft een nieuwe residentie in het Wildpark!

Donderdag, 6 februari, hebben we enkele nieuwkomers verwelkomd in het wildpark: 5 rendieren van de Zoo van Antwerpen. Ze heten Madonna, Jolf, Mimi en Floortje. De kudde bestaat nu uit 9 rendieren.

Het vervolg lezen

Een uitzonderlijk transport: 10 oerossen en 2 bizons verlaten Domein van de Grotten van Han voor Spanje !

Vorige week hebben 10 oerossen en 2 Europese bizons hun leven in het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han achtergelaten voor een nieuw begin in volledige vrijheid in de Spaanse bergen.

Het vervolg lezen

Een 4 meter hoge kerstboom, 110 meter onder de grond

Het Domein van de Grotten van Han is eindelijk klaar om de bezoekers te verwelkomen van 21/12 t.e.m. 31 december. En dit jaar wacht er een verrassing in de Wapenzaal!

Het vervolg lezen

Onze bizons maken deel uit van projecten voor uitwisseling en herinvoering

Het behoud en de bescherming van diersoorten wordt op het Domein van de Grotten van Han zeer ernstig genomen! Ontdek de laatste projecten van het Wildreservaat voor de uitwisseling en herinvoering van de Europese bizons.

Het vervolg lezen

Onze rendieren voelen zich prima in het natuurlijke kalkgrasland

Met Kerst in het vooruitzicht komen de rendieren samen… in Han-sur-Lesse!

Het vervolg lezen

Het Wildpark verwelkomt ook gepensioneerde dieren

Nieuwe bewoonsters waaronder een “senior” hebben zich geïnstalleerd in het Wildpark.

Het vervolg lezen

« Schoon en Meedogenloos »: de versie van de Grotten van Han!

Vorig weekend was er opschudding in het Gouffre van Belvaux. Sien en Maria van de bekende TV-serie Schoon en Meedogenloos waren helaas niet van de partij, maar een team van specialisten hebben zich ingezet om de locatie schoon te maken. Oordeel zelf!

Het vervolg lezen

Nieuwe vrienden voor Chocolat

U herinnert zich vast nog Chocolat, de berggeit die onlangs in ons Wildpark werd losgelaten. Ze is niet lang alleen gebleven: 3 andere soortgenoten uit Bern hebben haar onlangs vervoegd.

Het vervolg lezen

Chocolat komt aan in het Wildpark !

Het gaat hier weliswaar niet over de chocolade figuurtjes die Sinterklaas uitdeelt, maar over een berggeit die haar eerste stappen zet op ons Domein.

Het vervolg lezen

Een geboorte bij de Europese bizons

Een kleine Europese bizon zag recent het daglicht. Er moest een naam gevonden worden en er werd medewerking gevraagd aan de fans van onze Facebook-pagina. Ontdek de voornaam die ze gekozen hebben!

Het vervolg lezen

Laat ons een wandeling maken in het Wildreservaat

Nieuw in 2012! De bezoekers kunnen voortaan de hoogtes van het Wildpark te voet bezoeken! Het nieuwe wandelpad houdt enkele verrassingen in...

Het vervolg lezen

De internetsite van het Domein van de Grotten van Han Anysurfer gecertificeerd

Sinds vorige week stelt het Domein een internetsite voor dat toegankelijk is voor personen met zintuiglijke begrenzingen.

Het vervolg lezen

Inauguratie van de Draperieënzaal

Een grootse inauguratie voor de nieuwe Draperieënzaal! Met een exclusiviteit voor de genodigden: de reconstructie van de ontdekking van het zuidelijke netwerk.

Het vervolg lezen

De acterende welpen van het Wildpark !

5 welpen, tijdens de lent geboren in het Wildpark, zullen binnenkort te zien zijn in een documentaire van de beroemde franse regisseurs Jacques Perrin en Jacques Cluzaud.

Het vervolg lezen

Nieuwe leefruimte van de lynxen

Wij wisten het, onze « klein » lynxen, geboren in 2011 en 2012, gingen niet eeuwig klein blijven. In plaats van ze te zien vertrekken naar andere streken hebben wij besloten hen een mooie plek te geven op ons wandelcircuit.

Het vervolg lezen

Gretel vindt haar vrijheid terug

Gretel, een Przewalski merrie geboren op het Domein, heeft haar gezelschap verlaten en is onderweg naar de vrijheid.

Het vervolg lezen

Er verplaatst zich wat langs het wandelpad !

Tijdens de winter leven veel van onze dieren veel langzamer… Dit is niet het geval voor hun verzorgers! Zij maken van de gelegenheid gebruik om nieuwe omheiningen in te richten en het wandelpad nog aantrekkelijker te maken dankzij nieuwe diersoorten.

Het vervolg lezen