De Grot van Han

Ontdek de geheimen van de onderwereld

Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Ontdek de indrukwekkende zalen in een geheel nieuw licht en laat je betoveren door hun magie. Maak een onvergetelijke reis in de tijd en ontdek de enorme Koepelzaal en de Draperieënzaal met magische weerspiegelingen.

De Grot van Han, een uitzonderlijke constructie dankzij de schoonheid van de kalkafzettingen en de uitgestrektheid van de zalen, gevormd door de Lesse die haar volledig doorkruist, heeft sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen. Ze is haar drie sterren in Michelins Groene Gids meer dan waard!

Nieuwe LED verlichting!

Eén van de grote uitdagingen van het Domein van de Grotten van Han was om de Grot in een nieuw daglicht te stellen dankzij de volledige vernieuwing van de verlichting met een milieuvriendelijker en beter doordacht alternatief.

In 2018 ontsluiert de Grot zich als nooit tevoren met een volledige nieuwe LED-verlichting. De natuurlijke kleur van de Grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar.

Een meer doordacht en milieuvriendelijk verlichtingssysteem.

LED-verlichting verbruikt ongeveer tien keer minder dan conventionele gloeilampen. Bovendien hebben deze lampen een aanzienlijk grotere levensverwachting en worden ze niet warm. Dit laatste punt kan de ontwikkeling van mossen en algen in de Grot helpen vermijden.

De uitdaging was groot, maar dankzij de zeer positieve reacties van de bezoekers zijn wij des te gemotiveerder! 

Meer informatie

 • Je bezoek

  Je bezoek

  Ontdek onder begeleiding van een gids dit mysterieuze domein dat nog niet al zijn geheimen heeft onthuld.
  Meer

 • Nieuwe klank- en lichtshow: Origin

  Nieuwe klank- en lichtshow: Origin

  De nieuwe klank- en lichtshow "Origin", in het hart van de Grot, neemt je met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën mee in een opeenvolging van magische werelden!
  Meer

 • PrehistoHan, inbegrepen in je bezoek

  PrehistoHan, inbegrepen in je bezoek

  Een interactief museum dat je meeneemt naar de prehistorie.
  Meer

 • Onze tips

  Onze tips

  Plan je een bezoek aan de Grot van Han maar weet je niet hoe je je dag kunt organiseren? Voor praktische tips moet je hier zijn!
  Meer

 • De Grot van Lorette - Rochefort*

  De Grot van Lorette - Rochefort*

  Minder bekend dan haar grote zus maar zeker ook de moeite waard, heeft de Grot van Lorette in het stadje Rochefort de eigenschap "vertikaal" te zijn, in tegenstelling tot de Grot van Han, die eerder "horizontaal" is.
  Meer