De Grot van Han

Ontdek de geheimen van de onderwereld

Een honderdjarige tram brengt u naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Ontdek de indrukwekkende zalen in een geheel nieuw licht en laat u betoveren door hun magie. Maak een onvergetelijke reis in de tijd en ontdek de enorme Koepelzaal en de Draperieënzaal met magische weerspiegelingen.

De grot van Han, een uitzonderlijke constructie dankzij de schoonheid van de kalkafzettingen en de uitgestrektheid van de zalen, gevormd door de Lesse die haar volledig doorkruist, heeft sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen. Ze is haar drie sterren in Michelins Groene Gids meer dan waard.

Grotten - Renard

Nieuwe LED verlichting!

Eén van de grote uitdagingen van het Domein van de Grotten van Han was om de Grot in een nieuw daglicht te stellen dankzij de volledige vernieuwing van de verlichting met een milieuvriendelijker en beter doordacht alternatief.

In 2017 ontsluiert de Grot zich als nooit tevoren met een volledige nieuwe LED-verlichting. De natuurlijke kleur van de Grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar.

Een meer doordacht en milieuvriendelijk verlichtingssysteem.

LED-verlichting verbruikt ongeveer tien keer minder dan conventionele gloeilampen. Bovendien hebben deze lampen een aanzienlijk grotere levensverwachting en worden ze niet warm. Dit laatste punt kan de ontwikkeling van mossen en algen in de Grot helpen vermijden.

De uitdaging was groot, maar dankzij de zeer positieve reacties van de bezoekers zijn wij des te gemotiveerder! 

Meer informatie

 • Uw bezoek

  Uw bezoek

  Ontdek onder begeleiding van een gids dit mysterieuze domein dat nog niet al zijn geheimen heeft onthuld.
  Meer

 • PrehistoHan, inbegrepen in uw bezoek

  PrehistoHan, inbegrepen in uw bezoek

  Een interactief museum dat u meeneemt naar de prehistorie.
  Meer

 • Onze tips

  Onze tips

  U plant een bezoek aan de Grot van Han maar u weet niet hoe uw dag te organiseren? Voor praktische tips moet u hier zijn...
  Meer