De Grot van Han

Ontdek de geheimen van de onderwereld.

Een honderdjarige tram brengt u naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Ontdek de indrukwekkende zalen in een geheel nieuw licht en laat u betoveren door hun magie. Maak een onvergetelijke reis in de tijd en ontdek de enorme Koepelzaal en de Draperieënzaal met magische weerspiegelingen.

De grot van Han, een uitzonderlijke constructie dankzij de schoonheid van de kalkafzettingen en de uitgestrektheid van de zalen, gevormd door de Lesse die haar volledig doorkruist, heeft sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen. Ze is haar drie sterren in Michelins Groene Gids meer dan waard.

Grotten - Renard

Nieuwe LED verlichting in de Grot !

Onder de talrijke uitdagingen, zet het Domein van de Grotten van Han de grot letterlijk en figuurlijk beter in de kijker, dankzij een nieuwe, milieuvriendelijke, verlichting.

De werken gaan door in de grot. In 2016, zal meer dan de helft van de grot verlicht zijn met LED- licht.

Een meer doordacht en milieuvriendelijk verlichtingssysteem.

Deze nieuwe verlichting brengt de natuurlijke kleur en de schoonheid van de grot in het licht. LED verbruikt ongeveer tien keer minder dan conventionele gloeilampen. Bovendien, deze lampen hebben een aanzienlijk grotere levensverwachting en verhitten niet. Dit laatste punt kan de ontwikkeling van mossen en algen in de grot helpen vermijden.

De uitdaging is groot, maar het is heel motiverend omdat de eerste commentaren van de gidsen en bezoekers zeer positief zijn! 

Meer informatie

 • Uw bezoek

  Uw bezoek

  Ontdek onder begeleiding van een gids dit mysterieuze domein dat nog niet al zijn geheimen heeft onthuld.
  Meer

 • PrehistoHan, inbegrepen in uw bezoek

  PrehistoHan, inbegrepen in uw bezoek

  Een interactief museum dat u meeneemt naar de prehistorie.
  Meer

 • Onze tips

  Onze tips

  U plant een bezoek aan de Grot van Han maar u weet niet hoe uw dag te organiseren? Voor praktische tips moet u hier zijn...
  Meer