De Grot van Han

PrehistoHan, inbegrepen in uw bezoek

 

De ingang voor het PrehistoHan is inbegrepen in uw ticket voor de Grot of in uw "PassHan"!
 

PrehistoHan

 

Nieuwe tentoonstelling: 50 jaar opgravingen in het water van de Lesse

PrehistoHan belicht dit jaar de archeologische opgravingen onder water die verricht werden in de bedding van de Lesse, ter hoogte van de uitgang van de Grot van Han.

Films, een maquette en foto’s nemen u mee aan de zijde van de duikers in het troebele water van de rivier, voor de ontdekking van een van de meest fabelachtige archeologische schatten van België. Een avontuur dat 50 jaar geleden is begonnen!

De Grot van Han werd al 4000 jaar geleden bezocht door de mens en bracht een indrukwekkende hoeveelheid archeologische voorwerpen aan het licht, gaande van het late neolithicum tot de moderne tijden. De best vertegenwoordigde periode is ongetwijfeld de laatste bronstijd. De hoeveelheid gevonden voorwerpen is zo groot dat ze van Han een van de belangrijkste West-Europese vindplaatsen maakt voor deze periode.

Kom deze uitzonderlijke voorwerpen ontdekken die op een aantrekkelijke, interactieve en ludieke wijze zijn tentoongesteld.

De tentoonstelling omvat ook een gedeelte dat gewijd is aan natuurwetenschappen: geologie, vorming van de grotten en de kalkafzettingen en de grotfauna. Een grote maquette van het grotmassief, een voorstelling van de verschillende netwerken in de grot en een animatie over de grillen van de Lesse vervolledigen het geheel.

Ten slotte neemt u in gezelschap van Laura Craft deel aan de archeologische opgravingen, alsof u er echt bij was. In de interactieve bioscoopzaal zet u uw 3D-bril op, neemt u de joystick vast en gaat u op ontdekking in de geheime galerijen van de Grot van Han. 


Praktische info: 

  • Honden toegelaten (behalve in de bioscoopzaal)
     

picto 45 minutes   Picto chiens admis