Het Wildpark

Te voet

Ontdek het Wildpark op je eigen ritme via het Wandelpad.

Tijdens de wandeling geven panorama’s en uitkijkposten je de mogelijkheid om dichter bij de natuur en de dieren te komen.
Op de vlakte kan je de grote herbivoren, die in semi-vrijheid leven, zien voortbewegen.

Te voet
 

Afstand: 2,5 of 5,5 kilometer

Het wandelparcours is 5,5 kilometer lang. Na 2,5 kilometer – bij de ‘Gouffre de Belvaux’- kan je kiezen om te voet verder te gaan of om op de pendelbus te stappen. Deze pendelbus zal de rest van het parcours afleggen en je tot aan de beren brengen. Van hieruit wandel je nog 5 minuutjes te voet tot het einde van de wandeling.

Ontdek het Wildpark door middel van een mobiele game-app

Eenvoudig, ludiek, familiaal: de game-app van het Domein van de Grotten van Han wacht alleen nog maar op jou! Op het programma: raadsels, gecodeerde berichten, uitdagingen, foto's, enz. doen beroep op je observatiegevoel en samenwerking.

                      Meer info over de mobiele app

Praktische informatie:

3 uren / fotos geautoriseerde / honden niet toegestaan Porte bébé conseillé Picto Fietsen zijn niet toegestaan

 • Je hebt je ticket al online gekocht!? Volg de gele lijn aan het onthaal en ga direct naar het vertrekperron. Heb je nog vragen? Stel ze aan de Infobalie aan het onthaal!

 • Let goed op bij het nakijken van de uren voor het laatste vertrek op de kalender.

 • Einde van het parcours: na de wandeling kun je meteen de Grot bezoeken of direct terug naar het dorp gaan (opgelet, bezoek aan de Grot niet mogelijk met kinderwagen).

 • Restauratie: 2 mogelijkheden zijn aanwezig op het wandelpad: in het “Tivoli” huisje en “Bij Willy” (naast de beren).
  Je kan er genieten van koude en warme dranken, lokale bieren, broodjes of Ardense boterhammen, wafels, ijsjes en bio snacks.
  Opgelet: geen betaling met kaart, enkel met geld. Gelieve de receptie te raadplegen voor de openingsdagen. 

 • Uitrusting: zorg voor stevige wandelschoenen!

 • Kinderwagens: het eerste deel van het wandelpad is mogelijk met kinderwagens die stevige banden hebben (type “mountain buggy”). We raden echter aan, voor je eigen comfort en dat van je kind, eerder een draagzak (buik- of rugzak) mee te nemen. Op het einde van het eerste deel is er een sterke afdaling (20%) vanuit de heuvel tot aan de Gouffre de Belvaux. Indien je toch met de kinderwagen komt, aarzel dan niet hulp te vragen aan de persoon aan de bar in de Tivoli (juist voor de afdaling). 

  Het 2de gedeelte van het Wandelpad is zeer moeilijk toegankelijk voor kinderwagens. Je kan ze opvouwen en vanachter in de pendelbus plaatsen, na het 1ste gedeelte afgelegd te hebben.

 • Mindervaliden: het Wandelpad is niet aangepast voor personen in rolstoel. Voor speciale bezoeken van het Wildpark voor mindervaliden kun je terecht op onze pagina "PBM".

 • Fietsen en scooters zijn niet toegestaan.

 • Goed om te weten: neem je verrekijker mee, om nog meer van het bezoek te kunnen genieten!

 • Bezoek, na het Wildpark, ook het museum Han 1900 (inbegrepen in je ticket voor het Wildpark of in je PassHan).

Je bent de gast van de Natuur. Help ons om haar te beschermen!

Houd er rekening mee dat je te gast bent in de natuur. Laat de natuur onbeschadigd achter en vermijd luide geluiden die de dieren doen schrikken, om zo je bezoek niet te bederven. Wij vragen je ook om de dieren niet te voederen!

Meer informatie