Het Wildpark

Te voet

Ontdek het Wildpark op uw eigen ritme via de wandelpaden.

Tijdens de wandeling geven panorama’s en uitkijkposten u de mogelijkheid om dichter bij de natuur en de dieren te komen.
Op de vlakte kan je de grote grazers, die in semi-vrijheid leven, zien voortbewegen.

Te voet
 

Afstand: 2,5 of 5,5 kilometer

Het wandelparcours is 5,5 kilometer lang. Na 2,5 kilometer – bij de ‘gouffre de Belvaux’- kan men kiezen om te voet verder te gaan of om op de pendelbus te stappen. Deze pendelbus zal de rest van het parcours afleggen en u tot aan de beren brengen. Van hieruit wandelt men nog 5 minuutjes te voet tot het einde van de wandeling.

Ontdek het Wildpark door middel van een mobiele game-app

Eenvoudig, ludiek, familiaal, de game-app met de uitvoering van het Domein van de Grotten van Han wacht alleen nog maar op u. Op het programma: raadsels, gecodeerde berichten, uitdagingen, foto's, enz. doen beroep op je observatiegevoel en samenwerking.

                      Meer informatie over de mobiele app

Praktische informatie:

3 uren / fotos geautoriseerde / honden niet toegestaan Porte bébé conseillé Picto Fietsen zijn niet toegestaan

 • U hebt uw ticket al online gekocht!? Volg de gele lijn aan het onthaal en ga direct naar het vertrekperron. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de informatiebalie aan het onthaal.

 • Let goed op bij het nakijken van de uren voor het laatste vertrek op de kalender.

 • Einde van het parcours: u kunt na de wandeling meteen de Grot bezoeken of direct terug naar het dorp gaan (opgelet, bezoek aan de Grot niet mogelijk met kinderwagen).

 • Restauratie: 2 mogelijkheden zijn aanwezig op het wandelpad: bij “Tivoli” en “Bij Willy” (naast de beren).
  U kan er genieten van koude en warme dranken, lokale bieren, broodjes of Ardense boterham, wafels, ijsjes en bio snacks.
  Opgelet: geen betaling met kaart, enkel met geld. Gelieve de receptie te raadplegen voor de openingsdagen. 

 • Uitrusting: zorg voor stevige wandelschoenen!

 • Kinderwagens: het eerste deel van het wandelpad is mogelijk met kinderwagens die stevige banden hebben (type “mountain buggy”). We raden echter aan voor uw comfort, en het comfort van uw kind, een draagzak (buik- of rugzak) mee te nemen. Op het einde van het eerste deel is er een sterke 20% afdaling vanuit de heuvel tot aan de Gouffre de Belvaux. Indien u toch met de kinderwagen komt, vraag gerust hulp aan de persoon aan de bar in het Tivoli (juist voor de afdaling). Die kan u een draagzak lenen ofwel iemand vragen om u te bij te staan bij de afdaling.

  Het 2de  gedeelte van het wandelpad is zeer moeilijk toegankelijk voor kinderwagens. Men kan ze opvouwen en vanachter in de shuttlebus plaatsen na het 1ste gedeelte afgelegd te hebben.

 • Mindervaliden: het wandelpad is niet aangepast voor personen in rolstoel. Voor speciale bezoeken van het Wildpark voor mindervaliden kunt u terecht op onze pagina "PBM".

 • Fietsen en scooters zijn niet toegestaan.

 • Goed om te weten: neem uw verrekijker mee, om nog meer van het bezoek te kunnen genieten!

 • Bezoek, na het Wildpark, ook het museum Han 1900 (inbegrepen in uw ‘Park’-ticket of uw ‘Pass Han’).

Bedankt om de natuur en de dieren te respecteren!

Houd er rekening mee dat je te gast bent in de natuur. Laat de natuur onbeschadigd en vermijd sterke geluiden die de dieren doen schrikken, om zo uw bezoek niet te bederven. Wij vragen u ook om de dieren niet te voederen!

Meer informatie