Het Domein

Duurzame ontwikkeling

 

Wanneer ‘verwondering’ hand in hand gaat met ‘behoud van het milieu’

De eigenaar van het domein van de grotten van Han is zich bewust van de oneindige schoonheid van de grot en het park en waakt – sinds de oprichting – over het evenwicht tussen de ‘toeristische activiteit’ en het ‘behoud van het natuurlijke erfgoed’.  Dankzij deze ecotoeristische aanpak is het authentieke en wilde karakter van de plaatsen goed bewaard gebleven.

Het domein heeft drie belangrijke taken die haar bijzonder nauw aan het hart liggen:

  • Het behoud en de herintroductie van bedreigde soorten

Het park is de thuishaven van bedreigde soorten zoals de Europese bizon, het przewalskipaard, de veelvraat, de bruine beer, maar ook soorten die na hun verdwijning werden geherintroduceerd zoals de oeros en de tarpan. Het park werkt al meer dan 10 jaar mee aan diverse programma's om grote herbivoren opnieuw in vrijheid te stellen.

Réintroduction de bisons d'Europe dans les Carpates

  • Het behoud van het natuurlijke erfgoed

Sinds 2012 valt het wildpark onder het ‘natuurgebied’ van Natagora. Daartoe heeft zij een aantal toezeggingen gedaan op het gebied van ecologisch landbeheer en haar medewerking verleend aan diverse projecten in samenwerking met de vereniging.

Protection de l'environnement - réseau Nature de Natagora

  • De sensibilisering

Het domein van de grotten van Han stelt alles in het werk om het publiek bewust te maken van het belang van het behoud van de natuur en de wilde dieren in onze regio's en hun rol in onze ecosystemen. 

Sensibilisation avec Ranger d'un jour